Tunnaribiisi

TUNNARIBIISI YRITYKSILLE

Tunnaribiisillä nostetaan brändiä ja fiilistä!

 

Tunnaribiisi eli tunnuskappale on tarkoitettu yrityksille, jotka satsaavat yrityksen tarinan ja arvojen välittymiseen asiakkaille ja henkilökunnalle. Tunnaribiisi antaa keinoja yrityksen tarinan kertomiseen ja arvojen esille nostamiseen biisin muodossa. Tunnaribiisi voidaan tehdä yritykselle, tiimille joukkueelle tai tapahtumalle. Omalla tunnaribiisillä nostetaan brändiä ja fiilistä.

Millainen Tunnaribiisinne voisi olla?

Tunnaribiisin kertosäkeessä voi olla yrityksen slogan, joka jää ensikuulemalta mieleen. Tunnaribiisi voi olla musiikkityyliltään esimerkiksi pop, rock, iskelmä, disco, tango, valssi, humppa, fox, lattari, rap, jazz, punk, heavy, laulelma tai balladi – tai jotain ihan muuta – Kertokaa Te. Biisintekijöinä toimivat ammattilauluntekijät – sanoittajana Laulusaaren Neiti Ö Nina Erjossaari ja säveltäjänä Valtteri Lipasti.

Esimerkki: 

 • Tunnaribiisi voi olla hittibiisi, joka kertoo yrityksen tarinan.
 • Tunnaribiisi voi olla poprock-balladi, joka kertoo yrityksen arvot.
 • Tunnaribiisi voi olla vaikkapa tango tai lattaribiisi, joka kertoo tunteesta jonka Teidän yrityksenne saa aikaiseksi.
 • Tunnaribiisillä näkyviin ja kuuluviin.

Kun yrityksenne tarvitsee näkyvyyttä ja kuuluvuutta

– Laulusaari tekee Teille ainutlaatuisen ja tehokkaan Tunnaribiisin.

Tunnaribiisiä voidaan käyttää yrityksen brändin ja viestin nostamiseksi esimerkiksi yrityksen kotisivuilla, esittelyvideossa, somessa, yrityksen podcasteissä, puhelinodotusäänenä, radio-, netti- ja videomarkkinoinnissa, yrityksen asiakas- ja henkilöstötapahtumissa tunnelman nostattajana sekä henkilöstölle että asiakkaille.

Tunnaribiisistä voidaan muokata sopivia pätkiä eri käyttötarkoituksiin. Tunnaribiisi on myös loisto ohjelmanumero Yrityksenne tilaisuuksiin! Tunnaribiisi voidaan myös esittää Yritystapahtumissa.

Kuva: Pette Rissanen Photography. Kuva: Saaristo Open 2019 avajaisohjelmanumero, Kuvassa: Mitja Erjossaari (vas), Valtteri Lipasti ja Nina Erjossaari

Tunnaribiisi on tehokas

– musiikki menee suoraan tunteisiin

Siksi biisi on vielä voimakkaampi vaikuttamisen keino kuin kuva. Ajatellaan biisiä, joka voidaan kuunnella uudelleen ja uudelleen. Ainutkertaisen siitä tekee hetki, jossa se kuullaan ensimmäistä kertaa. Tämä hetki piirtää pysyvän muistijäljen. Tunnaribiisi ja sen viesti tarttuu ihmisiin. Musiikki menee suoraan tunnekeskukseen – tunteisiin. Musiikilla on suorempi reitti ihmiseen kuin kuvalla. Jokainen meistä tunnistaa kokemuksen, kun kuulee tietyn biisin, tulee tietty tunne tai tietty hetki mieleen välittömästi. Tässä piilee se voima – musiikin ja biisin teho.

 

CASE 1: Sä oot hitti

Teimme discobiisi-tyylilajilla Tunnaribiisin nimeltään SÄ OOT HITTI
Kuuntele esimerkkibiisi SÄ OOT HITTI tästä:

Miten?

Tunnaribiisi tehdään aina mittatilaustyönä. Yrityksen viesti ja arvot kerrotaan biisin keinoin – Sanoin ja sävelin – Rytmillä ja harmonialla.

Laulusaari sanoittaa uuden kappaleen Yrityksellenne teidän viestin, arvot sekä sloganit huomioiden ja säveltää kappaleen toivomanne musiikkityylin mukaan. Jos teidän yrityksenne olisi biisi, miltä se kuulostaisi? Mikä musiikkityylilaji tuntuu Teidän Yritykseltänne? Ovatko Yrityksenne sloganit tehokkaita? Koukkuja?

 

Case 2: Leija ja naru – esimerkki Laululahjasta

Teimme rakkausballadin poprock-tyylilajilla Laululahjaksi Hääparille.
Kappaleen nimi on LEIJA JA NARU.
Kuuntele esimerkkibiisi LEIJA JA NARU tästä linkistä:

Esimerkki Tunnaribiisin tekemisestä Yrityksen kanssa:

Teimme asiakkaallemme Sairaala Neolle oman tunnaribiisin nimeltään “Parasta hoitoa”. Johtavat lääkärit esittivät “Parasta Hoitoa”-biisin koko henkilöstölle pikkujouluissa. Laulusaaren Neiti Ö toimi biisintekijänä sekä esityksen ohjaajana. Henkilökunta otti esityksen riemulla vastaan. Sairaala Neo käytti myöhemmin kyseistä kappaletta odotusmusiikkina asiakaspalvelunsa puhelinlinjoilla.

Laululahja -biisin tilannut Merja Seinäjoelta kertoo:

“ Laululahjasta käyty keskustelu oli helppoa ja nopeasti löydettiin yhteinen linja laulun luonteen suhteen. Oli luottavainen olo, sillä keskustelusta välittyi tekijöiden intohimo sanoittamiseen ja säveltämiseen. Laululahja oli näin ostajan näkökulmasta helppo, sillä kerrottuani lahjan saajasta, annettiin ohjat ammattilaisen käsiin.

Laululahjan ensimmäinen versio vastasi hyvin odotusarvoani laululle ja siinä oli mieluisia elementtejä. Erityisesti arvostin sitä, että muutostoiveet huomioitiin. Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus.”

 

Case 3: Saaristo Open

Teimme Saaristo Open -festivaaleille Tunnaribiisin nimeltään SAARISTO OPEN Kuuntele esimerkkibiisi SAARISTO OPEN tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=ktYTZaByAU0

Mitä Tunnaribiisi sisältää:

 • sanoitus, ammattisanoittajan kädenjälkeä

 • sävellys, ammattisäveltäjän kädenjälkeä

 • kappaleen tyylilajitoive eli musiikkigenre huomioidaan

 • kappaleen sovitus, ammattimuusikon toteuttamana

 • äänitallenne kappaleesta

 • Kortti lahjan saajalle, kappaleen sanoituksella varustettuna

 • Tunnaribiisi toimitetaan tilaajan aikataulusta riippuen 1-2 viikossa, tarvittaessa jopa nopeammin.

 

Olemme kirjoittaneet lauluja yli 11 vuotta

Tekijämme koostuvat ammatti-lauluntekijöistä ja muusikoista. Olemme tehneet biisejä esiintyjille, teattereille, bändeille, artisteille, yksityishenkilöille sekä omaan ohjelmistoomme.
Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet musiikkiohjelmaa  ja musikki-improesityksiä lukuisten ihmisten juhlissa ja elämäntapahtumissa. Olemme menestyneet monissa lauluntekijäkilpailuissa, kuten Kotkan Merilaulukilpailussa, SM-rocklyriikka- sekä Somero Soikoon biisintekijäkilpailuissa.

 

Tarjouspyynnöt:

neitio@laulusaari.fi tai soita 040 559 2216